Grillowanie w okresie wiosny i lata należy już do tradycji. Każdy, kto spędza urlop lub weekend na mazurach czy działce, rozstawia ruszt i piecze ulubione dania. Warto zadbać o wysoką jakość grillowanych produktów, aby poczuć się jak w niebie. Dowiedz się, co na grilla znajdziesz u Fukiera.
Wyśmienite dania główne
Magda Gessler niejednokrotnie udowodniła, że na smaku zna się jak nikt inny. Zawsze stawia na pierwszym miejscu jakość – jeśli kiełbasa, to tylko ręcznie robiona z najlepszego mięsa od uczciwych dostawców. Żadnych sztucznych konserwantów ani zwierząt karmionych hormonami. Fani grillowanej kiełbasy rozsmakują się w wiejskiej kiełbasie wędzonej z jałowcem. Już w trakcie przygotowywania jej aromat pobudza zmysły, a podczas jedzenia delikatne mięso rozpływa się w ustach.
Proponujemy również białą kiełbasę parzoną cielęco-wieprzową. Świeżo otarta majerankiem niesamowicie pachnie i doskonale smakuje. Zachęcamy do skosztowania boczku parzonego, przygotowanego według staropolskiej receptury. Charakteryzuje się on niepowtarzalnym, dymnym posmakiem.
Nieodłącznym elementem grillowania są sosy do mięs i warzyw. Zamiast nudnego ketchupu wybierz wysokiej jakości mocno pomidorowy sos z papryczką chili albo oryginalny sos barbecue z dodatkiem wędzonej papryki prosto z Hiszpanii.
Niebanalne zakąski
Prawdziwa uczta nie może odbyć się bez przystawek i zakąsek. Dania na grilla to nie tylko mięsa. Warto wzbogacić posiłek o inne interesujące przetwory, które pobudzą kubki smakowe.
Do posiłku niezbędny jest chleb. Oferujemy oryginalny bochenek z mąki żytniej, przygotowywany na zakwasie według przepisu Magdy Gessler. Na świeżo ukrojonej kromce warto położyć wykwintnego śledzia sherry w sosie z selera naciowego.
Inne dodatki na grilla, które należy wypróbować, to delikatne tymbaliki drobiowe marynowane z aromatycznymi opieńkami. Proponujemy także „nóżki jak dawniej” – podawane z chrzanem zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy!
A na deser…
Wiesz już, co na grilla kupisz u Fukiera, ale czym jest obiad bez deseru? Po dobrym posiłku czas na odrobinę słodkości. Ciasto to zdecydowanie najlepszy wybór. Nic tak nie zbliża ludzi, jak wspólne smakowanie domowych wypieków.
Dla fanów prawdziwie słodkich deserów Magda Gessler przygotowała specjalną bezę migdałową z kremem, która dosłownie rozpływa się na języku i cieszy podniebienie. Tradycjonaliści powinni skosztować sernika „prawdziwie krakowskiego” – przepis znany już wiele lat temu, smakuje do dziś. Słodko-kwaśną symfonię gwarantuje jabłecznik z dodatkiem cynamonu. Doskonałe połączenie, które nigdy nie zawodzi.
Życzymy pysznego grillowania! Zapraszamy na https://delikatesy.ufukiera.pl