Desery

Placuszki słodko kwaśne

Składniki:
150g czerwonej porzeczki
400ml mleczka kokosowego
2 szklanki mąki
50ml wody
szczypta soli
5 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Porzeczki obrać i umyć. Do miski wlać mleko, wodę, następnie dodać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie całość wymieszać, na koniec dodać porzeczki i jeszcze trochę przemieszać. Na rozgrzanej patelni do naleśników z powierzchnią nieprzywierającą nakładać po jednej dużej łyżce na placek. Nie używać tłuszczu. Gdy na powierzchni pojawią się drobne bąbelki należy obrócić placki na drugą stronę. Placki są bardzo dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Anti-spam: complete the task


Inline
Inline